Háztartási gépek

Sencor, Tefal rizsfőző edény + szuper ár

Hogyan készítsünk rizst gyorsan és egyszerűen? Ahhoz, hogy a finom, nem tapadós, tökéletes állagú rizs ízét kiélvezhesse, nem muszáj ázsiai étkezőbe mennie. Napjainkban ezt a célt elérhetjük a modern rizsfőző edény segítségével. Ennek megvásárlásában szeretnénk önnek segíteni. Többé nem kell aggódnia, hogy a rizs oda tapad, mert túl sokáig főzte.

A rizsfőző edény, hasonlóan, mint a párolóedény, már minden modern háztartás mindennapos kiegészítőjévé vált. Ezért a vásárlásnál ne keressen bonyolultságokat, inkább hagyja, hogy segítsünk.

Még ha a konstrukció terén egy egyszerű készülékről is van szó, a vásárlás előtt jó, ha tisztában vagyunk némi alap információval, amelyek könnyítik a munkát a jövőben és esélyt adnak a külön fajta rizs elkészítéséhez.

Segítünk az önnek megfelelő rizsfőző edény kiválasztásában. Segítségünkre lesznek a világos és téma szerint szétosztott kategóriák.

Nem felejtkeztünk meg a funkciókról sem, amelyekkel a rizs elkészítése még egyszerűbb lesz.

Mielőtt még bármilyen rizsfőzőt rendelne, szakítson egy kis időt a cikk elolvasásához. Választ talál néhány kérdésre, ami ezt a konyhai készüléket illeti. Szerezzen ingyenes, áttekinthető és értékes tanácsokat, amellyel eléri vásárlása célját.

Kialakítás


Az elején fontos, hogy megmagyarázzuk mi is az a „rizsfőző edény”, és mit képzeljünk el a szó értelme alatt.

Általánosságban egy olyan edényről van szó, amelybe a rizs készül, miközben nagy hangsúlyt nem csak a finomságra van fektetve a klasszikus főzéssel ellentétben. Ez továbbá a teljes folyamat egyszerűsége és a minimális idő igény.

Close

ECG RZ11 Rizsfőző

7 245 Ft
5 out of 5
A rozsdamentes acélból készült rizsfozo edény egy egyedülálló fazék a rizs elkészítéséhez. A fazék urtartalma 1 liter, azaz Ön egyszerre 700
Close

ECG RZ19 Rizsfőző

10 145 Ft
3 out of 5
A rozsdamentes acélból készült rizsfõzõ edény egy egyedülálló fazék a rizs elkészítéséhez. A fazék ûrtartalma 1,8 liter, azaz Ön egyszerre 1,5
Close

Sencor SRM 0600WH, rizsfőző edény 0,6 l

5 190 Ft
5 out of 5
Különleges edény rizsfőzéshez. A gőzölés elve alapján működik.  Alkalmas mindenfajta rizs elkészítéséhez, a Sushi-hoz valót is beleértve.  Automatikus kikapcsolás a főzés befejezését
Close

Sencor SRM 0610WH rizsfőző edény,fehér

7 245 Ft
5 out of 5
Speciális rizsfőző edény, amely a gőzben főzés elvét alkalmazza. Ez a Sencor rizsfőző edény, amely teljesen automatikusan működik, és alkalmas
Close

Sencor SRM 1000SS rizsfőző, 1 l

6 490 Ft
5 out of 5
Speciális rizsfőző edény, amely a párolásos főzés elvén működik. Mindenfajta rizsa készítésére alkalmas, Sushihoz való rizsát is beleértve. A rizsfőző
Close

Sencor SRM 1500WH rizsfőző edény

8 395 Ft
5 out of 5
Különleges edény rizsfőzéshez. A gőzölés elve alapján működik.   Térfogat: 1,5 l (1200 g rizs elkészítéséhez). Alkalmas mindenfajta rizs elkészítéséhez, a Sushi-hoz valót is
Close

Sencor SRM 1550SS rizsfőző edény, 1,5 l

7 790 Ft
3 out of 5
 Speciális rizsfőző edény, amely a párolásos főzés elvén működik. Mindenfajta rizs elkészítésére alkalmas, Sushihoz való rizst is beleértve, akár
Close

Sencor SRM 1800SS rizsfőző edény

8 890 Ft
5 out of 5
  Tartozékok: speciális rizs spatula, mérőpohár a rizshez és vízhez.
Close

Sencor SRM 2800SS rizsfőző

11 690 Ft
4 out of 5
Speciális rizsfõzõ edény, mely párolásos fõzés elvén mûködik. Alkalmas mindenféle rizs elkészitéséhez, beleértve a sushihoz való rizst is. Belsõ felülete

A konstrukció szempontjából a Rizsfőző edényeket két típusú modellre oszthatjuk:

Rizsfőző edény mikrohullámú sütőbe

Üveg, szilikon vagy műanyag edény, amelybe beleönti a rizst és a vizet a megfelelő mennyiségben és a mikrohullámú sütőbe helyezi a megfelelő időre. Az ilyen típusú rizsfőző edény csak mikrohullámú sütő kombinációjával használható.

Az ilyen készülékek tipikus gyártója a Tupperware. Megkell jegyezni, hogy a piac kínálata, ilyen szempontból, nem túl széles.

Elektromos rizsfőző edény

Sokkal gyakrabban használt rizsfőző modell, amelyet megtalál minden elektronikus eszközök árusításával foglalkozó üzletben. Az elektromos termékek képesek a klasszikus rizsen kívül, az étel több fajtáját is elkészíteni.

Az ilyen eszközök legnagyobb előnye a színes program és funkciókínálat, amely a megfelelő kikapcsolásról gondoskodik, ha a rizs már készen van.

Ezek a modellek sokkal színesebb felhasználást kínálnak, ellentétben a mikrohullámú rizsfőző edénnyel. Leggyakrabban műanyag és rozsdamentes acélból készülnek.

Sőt, az edény belső része tapadásmentes felülettel van ellátva.

Térfogat


Akármilyen rizsfőző edényt választ, a térfogat lesz a legfontosabb paraméter a döntésnél.

Ennek a paraméternek hangsúlyban kellene lennie azzal, hogy hogyan fogja a készüléket használni, hány ember számára fogja készíteni a rizst.

Teljesen felesleges minden adagot külön készíteni vagy túl nagy térfogatú rizsfőzőt venni és csak egy adagot készíteni benne.

Ezért a térfogat választás teljesen egyéni ügy. Hogy megtudja az optimális térfogatot, amely önnek megfelel, itt egy kis segítség.

0,4 – 1 l térfogat = négyszemélyes családnak való adag

1 – 1,8 l térfogat = több mint négyszemélyes családnak való adag, esetleg nagyobb mennyiségű rizs főzése, több napra

Az igényesek számára

Tefal RK102811 rizsfőző edény

Minőséges rizsfőző edényt keres? Próbálja ki a Tefal RK102811.  Ez a 3 liter térfogatú rizsfőző edény képes akár 6 személy számára készíteni rizst. Sőt melegen tartja a tálalásig.

További információ megtekintése


Rizs súlya

A súllyal kapcsolatban találkozhat a „rizs maximális megengedett súlya” felirattal is. Ez azt a mennyiséget jelzi, amennyit egy főzés alatt készíthet el.

Ebből kifolyólag, minél nagyobb rizsfőzőt vesz, annál nagyobb mennyiségű rizst készíthet.

Ez az adat legtöbbször 0,7 kg-tól 1,5 kg és több között mozog.

Ennél az adatnál ugyanúgy gondolkozzon, mint a térfogatnál. A nagyobb családnak nagyobb maximális megengedett súlyra van szüksége. Egy személy számára ez a súly kisebb is lehet.

Teljesítmény

A teljesítmény maga az étel gyorsaságának elkészítésére értődik.

Ugyanakkor az érték szorosan kapcsolódik a termék teljes működtetési költségéhez.

A térfogat növekedésével nő a teljesítmény igény is, amely biztosítja a gyors és probléma mentes rizs főzését.

Olyan teljesítményű rizsfőzőt válasszon, amely teljesíti egyéni követelményeit, mint a térfogat és a rizsa súlyánál is.

Funkciók

Ami a rizsfőző edényt illeti a funkciók kínálata gazdag.

Egyrész vásárolhat egyfunkciós készüléket, másrészt pedig egy teljesen többfunkcióst.

A térfogat után a funkciók és a programok azok, amelyek szétosztják a kínálatot a piacon.

Mivel elsősorban elektromos készülékekről van szó, óriási hangsúlyt kell fektetni a biztonságra, főleg, ami a rizs elkészítését illeti. Ideális a biztonsági rendszere, amely megakadályozza a víz kifutását, túlmelegedést vagy odaégést.

Nézzük tehát a leghasznosabb funkciókat és programokat. Csak magán áll, mit vár el a rizsfőzőjétől és minek ad előnyt.

Teljesen automatikus mód – a rizsfőző edény okos funkciójának köszönhetően képes magától kikapcsolni, ha a rizs már 100%-ban kész. Sőt, néhány rendszer képes tartani az optimális hőfokot, aminek, persze, nincs semmilyen hatása a végeredményre. Így akár később is fogyaszthatja az elkészített rizst.

Időzítő és timer – lehetővé teszi a főzés elkezdésének beállítását. Az időzítő segítségével percre pontosan készítheti el a rizst. Az idő 24 órán belül állítható be.

Több finomság elkészítésének programja – főleg a többfunkciós rizsfőzőknél találkozunk ilyen programmal. Ezek a párolóedény okos funkcióit jelentik. Ebben a percben a megadott fajta rizs elkészítésének a lehetősége áll rendelkezésére. Sőt nem is muszáj rizsnek lennie, beszélhetünk levesekről, tésztákról és hasonlókról. 

Karbantartás

A rizsfőző kétségkívül az egyik legpraktikusabb konyhai segítő. Nem csak egyszerű rizs főzését várjuk el tőle, de a következő karbantartást is.

Ezért kizárólag olyan elektromos rizsfőző modelleket válasszon, amelynek belső része eltávolítható. Ideális esetben olyat, amelyet probléma nélkül helyezhet el a mosogatógépbe.

Valakit ez meglep, de a választás része a rizsfőző edény anyagja is.

Érdekelhetné A legjobb pórszívók tesztje -2018 ODKAZ

Rozsdamentes acél vagy speciális teflont ajánlunk, amelyet egyszerű karbantartani és tapadásmentes felülettel rendelkezik, így biztosan nem kell aggódnia az odatapadt rizs miatt.

Az élettartalom szempontjából a rozsdamentés acél jelent meglepetést. Az egyszerűbb karbantartás szempontjából lehet az inkább teflon, speciális teflon formájában. Az már az elkészítésnél megakadályozza a rizs hozzátapadását az edény széleire és aljára.

Ár


Sokunk számára a rizsfőző különleges háztartási kiegészítőt jelenthet, ennek ellenére létezik számtalan gyártó, amely a konkrét termék kiválasztásánál döntési lehetőséget kínál.

A számtalan modell közt találkozhat az ECG, Vinago, Klarstein, Rohnson, Gastroback, Sencor, Tefal, Bartscher és Sharp gyártókkal.

Ha fogalma sincs mennyibe kerülhet egy ilyen eszköz, tekintse át a három alap kategóriába osztott árakat.

Szuper ár

ECG RZ11 rizsfőző

Az ECG RZ 111-ben akár 700g rizst készíthet. Minőségi rizsfőzőről van szó, igazán elfogadható áron. Megvédi a rizst a kiszáradástól akár 5 órán keresztül.

Close

ECG RZ11 Rizsfőző

7 245 Ft
5 out of 5
A rozsdamentes acélból készült rizsfozo edény egy egyedülálló fazék a rizs elkészítéséhez. A fazék urtartalma 1 liter, azaz Ön egyszerre 700
Close

ECG RZ19 Rizsfőző

10 145 Ft
3 out of 5
A rozsdamentes acélból készült rizsfõzõ edény egy egyedülálló fazék a rizs elkészítéséhez. A fazék ûrtartalma 1,8 liter, azaz Ön egyszerre 1,5
Close

Sencor SRM 0600WH, rizsfőző edény 0,6 l

5 190 Ft
5 out of 5
Különleges edény rizsfőzéshez. A gőzölés elve alapján működik.  Alkalmas mindenfajta rizs elkészítéséhez, a Sushi-hoz valót is beleértve.  Automatikus kikapcsolás a főzés befejezését
Close

Sencor SRM 0610WH rizsfőző edény,fehér

7 245 Ft
4 out of 5
Speciális rizsfőző edény, amely a gőzben főzés elvét alkalmazza. Ez a Sencor rizsfőző edény, amely teljesen automatikusan működik, és alkalmas
Close

Sencor SRM 1000SS rizsfőző, 1 l

6 490 Ft
5 out of 5
Speciális rizsfőző edény, amely a párolásos főzés elvén működik. Mindenfajta rizsa készítésére alkalmas, Sushihoz való rizsát is beleértve. A rizsfőző
Close

Sencor SRM 1500WH rizsfőző edény

8 395 Ft
3 out of 5
Különleges edény rizsfőzéshez. A gőzölés elve alapján működik.   Térfogat: 1,5 l (1200 g rizs elkészítéséhez). Alkalmas mindenfajta rizs elkészítéséhez, a Sushi-hoz valót is
Close

Sencor SRM 1550SS rizsfőző edény, 1,5 l

7 790 Ft
5 out of 5
 Speciális rizsfőző edény, amely a párolásos főzés elvén működik. Mindenfajta rizs elkészítésére alkalmas, Sushihoz való rizst is beleértve, akár
Close

Sencor SRM 1800SS rizsfőző edény

8 890 Ft
4 out of 5
  Tartozékok: speciális rizs spatula, mérőpohár a rizshez és vízhez.
Close

Sencor SRM 2800SS rizsfőző

11 690 Ft
4 out of 5
Speciális rizsfõzõ edény, mely párolásos fõzés elvén mûködik. Alkalmas mindenféle rizs elkészitéséhez, beleértve a sushihoz való rizst is. Belsõ felülete

További információ megtekintése


Ár 40 euróig

A legolcsóbb rizsfőzőket már akár néhány tíz euróért vásárolhatja meg.

Ám az ilyen ár sokszor tükröződik a teljes minőségen, amely nem a legjobbak közzé tartozik a piacon. A széleskörű funkció kínálatról megfeledkezhet.

Néhány termeknél még START / STOP gombot se találunk és csupán a kábel csatlakoztatása után működik.

A rizsfőző térfogata legtöbbször 1-től 1,5 literig mozog.

Ár 40 eurótól 100 euróig

Olyan termékek csoportja, amelyek meglehetősen széles termékválasztékkal rendelkeznek, amelyekből mindenki választ.

Térfogata 1,8-tól egészen 5 literig, teljesítménye kb. 900W, valamint sok funkcióval és programmal rendelkezik, amelyekkel a rizs elkészítése sokkal biztonságosabb, színesebb és szórakoztatóbb. 

Ár 100 eurótól

Egy ilyen befektetésnél igazán nagy térfogatot nyer, akár 5,5 litertől. Az ilyen termékeknek természetesen megfelelő teljesítménynek kell lennie, minimálisan 1kW.

A legdrágább termékeket nem csak a háztartásban, de kereskedelmi környezetben is felhasználhatja.

Ennek természetesen megfelel a minőségi konstrukció, rizs maximális súlyának értéke és a többi paraméter.

A legdrágább modellek a piacon a szakértők számara és nagy mennyiségű rizs elkészítéséhez ideálisak.

Megfelelő használat


Ha finom, tökéletes és nemragadó rizst szeretne, ahhoz nem csak egy ideális rizsfőző kell. Fontos, hogy tudja használni is.

Az alábbi néhány lépésben nagyon gyorsan rájön, hogy a rizs elkészítése rizsfőzővel nagyon egyszerű és nem igényes.

Alapdolog a megfelelő mennyiségű rizs és víz használata. Ez általában 1,5-től 2 rész víz és 1 rész rizs.

Szükség esetén fűszerezze meg.

A rizsfőzőt zárja le és indítsa el, néhány modellnél kiválasztja a programot.

Néhány perc után a rizsfőző edény kikapcsol, néhány modellnél még melegen tartja a rizst.

A rizsfőző edény kikapcsolása után, hagyjuk még 5 – 10 percet bezárva. A rizs ez idő alatt még jobb illatot és ízt nyer. És már tálalhatja is a kész ételt.

Ráadásul a rizsfőző edény kitűnő segítség lesz a különféle rizs fajták elkészítésében:

  • Basmati rizs
  • Arborio rizs
  • Sushi rizs
  • Parboiled rizs
  • Indián rizs
  • Jázmin rizs
  • Carnaroli rizs és mások
4.1/5 - (7 votes)
author-avatar

Azotthonom.eu szerzőről

Ez a teljes szerkesztői csapatunk. Mi kövessük a legújabb trendeket a házban, majd szolgáljuk fel cikkünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük