Háztartási gépek, Hogyan válasszunk

Hogyan válasszunk magasnyomású mosót (TESZT)

lány magasnyomású mosóval

Amennyi gyártó van, annyi magasnyomású mosó is. Hogyan lehet eligazodni egy sűrű és széles kínálatban? Tanácsot adunk, hogy mely paramétereket érdemes kiemelni a magasnyomású mosó kiválasztásakor. Vásároljon olyan magasnyomású mosót, amely pontosan megfelel az Ön igényeinek és belefér a költségvetésébe. Szlovákia legnépszerűbb magasnyomású mosóinak tesztjével ez még soha nem volt ilyen egyszerű.

Van egy katalógusunk

Close

Bosch 06008A7A00 UniversalAquatak 125 magasnyomású mosó

44 999 Ft
3 out of 5
Bosch 06008A7A00 UniversalAquatak 125 magasnyomású mosó a gyártótól Bosch az árért 44999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Bosch 06008A7E01 EasyAquatak 100 hosszú lándzsás magasnyomású mosó

22 999 Ft
3 out of 5
Bosch 06008A7E01 EasyAquatak 100 hosszú lándzsás magasnyomású mosó a gyártótól Bosch az árért 22999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Bosch AdvancedAquatak Magasnyomású mosó (06008A7D00)

85 999 Ft
3 out of 5
Bosch AdvancedAquatak Magasnyomású mosó (06008A7D00) a gyártótól Bosch az árért 85999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Bosch UniversalAquatak Magasnyomású mosó (06008A7B00)

50 999 Ft
4 out of 5
Bosch UniversalAquatak Magasnyomású mosó (06008A7B00) a gyártótól Bosch az árért 50999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Bosch UniversalAquatak Magasnyomású mosó (06008A7C00)

59 999 Ft
3 out of 5
Bosch UniversalAquatak Magasnyomású mosó (06008A7C00) a gyártótól Bosch az árért 59999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Fieldmann FDW 201401-E Elektromos Magasnyomású mosó, 1400W, 105bar, 300l/h

23 999 Ft
4 out of 5
Fieldmann FDW 201401-E Elektromos Magasnyomású mosó, 1400W, 105bar, 300l/h a gyártótól Fieldmann az árért 23999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Gardena 9341-20 AquaClean Akkumulátoros magasnyomású mosó

114 999 Ft
4 out of 5
Gardena 9341-20 AquaClean Akkumulátoros magasnyomású mosó a gyártótól Gardena az árért 114999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Kärcher K 3 Full Control Home T350 magasnyomású mosó

66 999 Ft
3 out of 5
Kärcher K 3 Full Control Home T350 magasnyomású mosó a gyártótól Karcher az árért 66999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Kärcher K 5 Full Control Home T350 Magasnyomású mosó

139 999 Ft
4 out of 5
Kärcher K 5 Full Control Home T350 Magasnyomású mosó a gyártótól Karcher az árért 139999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Karcher K 5 Premium Full Control Plus Home magasnyomású mosó

179 999 Ft
3 out of 5
Karcher K 5 Premium Full Control Plus Home magasnyomású mosó a gyártótól Karcher az árért 179999.0 Ft. További információk és
Close

Karcher K 7 Compact magasnyomású tisztító (1.447-050.0)

149 999 Ft
3 out of 5
Karcher K 7 Compact magasnyomású tisztító (1.447-050.0) a gyártótól Karcher az árért 149999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Karcher K3 Home & Pipe Magasnyomású mosó

66 999 Ft
3 out of 5
Karcher K3 Home & Pipe Magasnyomású mosó a gyártótól Karcher az árért 66999.0 Ft. További információk és fotók…

Mi az a magasnyomású mosó?

Leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy ez egy olyan dolog, aminek nem szabad otthonról hiányoznia. Első pillantásra a magasnyomású mosó egy lőfegyverre emlékeztet.

Ólomlőszer helyett azonban rendkívül erős vízáramot lő ki magából. Segítségével megszabadulhat minden olyan szennyeződéstől, amelyek ellenállak az összes tisztítószernek, kefének vagy rongynak.

Akár 3500 liter víz is áramlik óránként egy normál kerti tömlőből. Kiváló minőségű magasnyomású mosóval kb. 500 liter.

A különbség hatalmas, miért pazaroljunk pénzt vízre, ha megkönnyíthetjük a munkát és ráadásul környezetbarát módon is viselkedhetünk?

magasnyomású mosóval gyors, egyszerű és szórakoztató a munka. Aki nem próbálta, nem fogja megérteni. De hogyan működik egy ilyen magasnyomású mosó?

Hogyan működik?

A magasnyomású tisztító nem működik víz nélkül. Ezért, ha nincs víztömlő a kertjében, ne fáradjon a vásárlásával.

A víz nagyon fontos a gépben, mert hűti az elektromos motort, csökkenti a zajt és meghosszabbítja az élettartamát. Szivattyúkat is hajt.

Az elektromos motor hajtja az ún. macskát, fel-le mozgatja a dugattyúkat.

járda tisztítása magasnyomású mosóval

Minden lefelé irányuló mozgásnál a vizet beszívja a szívószelep a dugattyúkamrába vagy a hengerbe. A dugattyúk ellenkező irányú elmozdulásakor a víz az injektorba kerül, ahol tisztítószerrel dúsul, ahonnan közvetlenül a nyomópisztolyhoz jut.

Az egész folyamat, bármilyen bonyolultnak is hangzik, másodpercek alatt lezajlik. A magasnyomású mosó ezért bármikor rendelkezésére áll, amikor szüksége van rá.

Önfelszívás

Olyan környéken él, ahol a víznyomás nem elegendő a nagynyomású tisztításhoz? Ne aggódjon. Ehelyett nézze meg, melyik magasnyomású mosó rendelkezik önfelszívó funkcióval. Ez az, amire szüksége van.

Az önfelszívónak köszönhetően a magasnyomású mosót még olyan helyeken is használhatja, ahol gyenge a víznyomás. Ezen túlmenően ez a funkció további módokat biztosít, amivel spórolni tudunk. Ahelyett, hogy csővizet használnánk a tisztításhoz, használhatunk gyűjtőhordóból származó esővizet, vagy csatlakoztathatjuk tóhoz, folyóhoz.

Ennél a tisztítási módnál azonban a szivattyú műszaki előírásait be kell tartani. Élettartamának meghosszabbításához előszűrőre lesz szüksége. Lehetséges, hogy további tartozékokra is szüksége lesz.

Tartozékok

Attól függően, hogy milyen felületet szeretnénk magasnyomású mosó segítségével tisztítani, ki kell választani a tisztítószer típusát. Speciális, erre a célra tervezett mosószerekkel padlót is tisztíthat.

Nagyon fontos, hogy a magasnyomású mosó szabályozni tudja a felhasznált mosószer mennyiségét. Egyes olcsóbb magasnyomású mosók tömlővel csatlakoznak a mosószer-tartályhoz, másoknak be van építve a testébe. Az eredményre nincs hatással, csak kényelem kérdése.

Még a legolcsóbb magasnyomású mosók is tartalmaznak nyomópisztolyt, alap- és forgófúvókákat, valamint tisztítókefét. Ha a keresett termék nem tartalmazza az említett elemeket, akkor valami nincs rendben. Inkább keressen másikat.

A drágább darabok egy részéhez különféle, szabványon felüli kefék, teleszkópos nyelek, speciális fúvókák, hosszabbító tömlő, mosószertartály és előszűrő tartozik.

Nagy áramlás: Igen vagy nem?

Az áramlás, a nyomás, a fúvóka átmérője és a motor teljesítménye a legfontosabb paraméterek, amelyeket figyelembe kell venni a magasnyomású mosó kiválasztásakor.

Sokan tévesen azt hiszik, hogy minél nagyobb a vízáramlás, annál hatékonyabb a mosó. A valóság azonban egy kicsit más. A nagyon nagy vízáramú magasnyomású mosóval több munkát végezhet, mint jó munkát, ha nem megfelelően kezeli.

Az ilyen típusú mosókat ipari célokra ajánljuk, például járdák és utak vagy masszív gépek tisztítására.

Ha azonban úgy dönt, hogy egy ilyen mosóval megtisztítja az autóját a madárürüléktől, az szerencsétlen választás lenne. Az erős vízáramlás károsíthatja a festéket (és még a fémlemezt is).

Van itt egy lehetőség…

Másrészt az alacsony áramlású magasnyomású mosók sem igazán nyerők. A felületet nem sérti meg, de nagyon valószínű, hogy nem szabadul meg a szennyeződéstől.

Ha magasnyomású mosóval dolgozik, javasoljuk, hogy változtassa meg a fúvóka távolságát a tisztítandó tárgytól. A kisebb és tartósabb szennyeződéseket kisebb távolságról, keskenyebb és koncentráltabb vízzel könnyebb eltávolítani.

A háztartási rutintisztításhoz használt magasnyomású mosószivattyúk áramlása ritkán haladja meg az óránkénti 400 litert.

A nagy szivattyúk sokkal igényesebbek a vízfogyasztásra. Néha 660 liter/óra körüli az áramlásuk. A villanymotor mérete a szivattyúk méretétől is függ. Míg kisebb mosókkal körülbelül 1500 W a teljesítménye, az erősebbekkel a szint kétszeresét is elérheti.

Minél több bar, annál gyorsabb a munka

Ha városi bárokról lenne szó, az utópia lenne. Itt természetesen a nyomás mértékegységére célzunk. Ez a mértékegység mondja el nekünk, milyen erős a magasnyomású mosó.

A teljesítménye, ahogy a neve is sugallja, az általa kiváltott nyomás mértékével nő. A legerősebbnek a 200 bar nyomású mosókat tekintik.

Röviden: minél több bar, annál gyorsabban végez a tisztítással.

Ne spóroljon a szivattyún

Ha rendszeresen szeretné használni a magasnyomású mosót, vásároljon tartós szivattyúval ellátott készüléket. Az alumínium és sárgaréz ötvözetek a legjobb minőségűek. Ha már előre egyértelmű, hogy a magasnyomású mosót évente csak néhányszor veszi elő az enyhébb szennyeződések tisztítására, akkor elég lesz egy műanyag szivattyú.

férfi magasnyomású mosóval mossa az autót

Magasnyomású mosók tesztje

Ismerkedjen meg a legjobb és legnépszerűbb magasnyomású mosókkal ebben az évben.

Riwall REPW 150 SET

Ez a magasnyomású mosó minden fronton az abszolút győztes. Megfizethető áron hasznos segítőt kap a házban és a kertben lévő makacs szennyeződések tisztításához.

Az egyszerű nyomásszabályozásnak köszönhetően a finomabb felületek tisztítását is habozás nélkül elkezdheti. Bár a Riwall REPW 150 SET kissé zajosabb, mint néhány konkurens mosó, egy hosszabbító tömlőt és számos kefét tartalmaz már az alapcsomagban.

Ezt érdemes megvásárolni.

Bosch UniversalAquatak 135

Az olcsó magasnyomású mosók legjobbja a Bosch UniversalAquatak 135. Kevés pénzért remek teljesítményt nyújt.

A víznyomás jó szinten van és az anyaga is jó. A fémszivattyú ritkaságnak számít az olcsóbb mosók esetén, de a Bosch UniversalAquatak 135 viszont tartalmazza.

Scheppach HCE 2400 180 bar

A Scheppach HCE 2400 180 bar nyomású elektromos magasnyomású mosó önfelszívó funkcióval rendelkezik, áramlási sebessége akár 450 liter óránként.

A nyomás eléri a 180 bar maximális értéket, ami nagyon örvendetes.

A nyomópisztoly hosszabbítóval van felszerelve. A Scheppach HCE 2400 180 bar az egyik olcsóbb magasnyomású mosó, de így sem marad le a rendkívül erős, több száz eurós mosóktól.

Összegzés

Úgy gondoljuk, hogy már tisztább elképzelése van arról, hogy milyen legyen a magasnyomású mosója. Valószínűleg a legfontosabb szempont a választásnál az, hogy milyen célra szeretné használni. Egy olcsó mosó is elbír A kevesebb szennyezéssel, de nagyobb területek vagy igényesebb szennyeződések rendszeres tisztítása esetén javasoljuk, hogy fektessen be egy minőségi gépbe.

Rate this post
author-avatar

Azotthonom.eu szerzőről

Ez a teljes szerkesztői csapatunk. Mi kövessük a legújabb trendeket a házban, majd szolgáljuk fel cikkünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük