Háztratási

Konyhai mérleg – Digitális vagy mechanikus?

konyhai mérleg

A konyhai mérleg minden konyha nélkülözhetetlen felszerelése.

Abban, hogy az étel elkészítéséhez igazán pontosan mérjük ki az egyes alapanyagokat, csakis egy digitális konyhai mérleg segíthet.

Ezek modern mérlegtípusok számos dizájnban kaphatók.

A klasszikus asztali mérlegen kívül találhatunk függőmérleget vagy „slim“ dizájnban.

Van egy katalógusunk

Close

Banquet Red Culinaria konyhai mérleg

3 195 Ft
4 out of 5
Az, hogy a Banquet Culinaria konyhai mérleg igazi segítség, nem kétséges. Mindig kész a hozzávalókat pontosan és késedelem nélkül megmérni.
Close

ECG KV 117 Slim konyhai mérleg, fehér

5 795 Ft
5 out of 5
Konyhai mérleg edzett biztonsági üvegből érintőképernyős LCD kijelzővel nélkülözhetetlen segítő társ a főzésnél. A mérleg maximális terhelhetősége 5 kg és
Close

ECG KV 117 Slim konyhai mérleg, piros

4 945 Ft
3 out of 5
Konyhai mérleg edzett biztonsági üvegből érintőképernyős LCD kijelzővel nélkülözhetetlen segítő társ a főzésnél. A mérleg maximális terhelhetősége 5 kg és
Close

ECG KV 118 konyhai mérleg

3 595 Ft
5 out of 5
Praktikus konyhai mérleg extra nagy LCD kijelzővel és levehető tállal minden háztartásba. A mérleg maximális terhelhetősége 5 kg és mérési
Close

ECG KV 215 S

12 295 Ft
4 out of 5
Digitális konyhai mérleg rozsdamentes felülettel és fehér LED kijelzővel. A mérési pontosság 1 g és a maximális terhelhetőség 15 kg.
Close

Lamart LT7022

3 195 Ft
4 out of 5
Konyhai mérleg nagy LCD kijelzővel, amely praktikusan felakasztható, így mindig kéznél lesz a konyhában. Az egyszerű és higiénikus tisztításért a
Close

Lamart LT7024

6 745 Ft
3 out of 5
Ez a konyhai mérleg eredeti kivitelezésben főleg a természetes anyagok kedvelőinek készült. Sima fa kivitelezésű bambusz felület és nagy LCD
Close

Orion Digitális konyhai mérleg, rozsdamentes acél, 5 kg

7 245 Ft
5 out of 5
 Konyhai mérleg stílusos rozsdamentes acél kivitelben, amely 5 kg-os súlymérési skálával és 1 g-os pontossággal rendelkezik. Eltávolítható tállal van felszerelve.
Close

Orion összerakható digitális konyhai mérleg, 5 kg

5 795 Ft
5 out of 5
 Orion digitális konyhai mérleg, amely praktikus segítőtársa lesz a konyhában. Összerakható kialakításának köszönhetően helytakarékos. A mérleg praktikus szemmel rendelkezik
Close

Philco PHKS 4500 konyhai mérleg

7 745 Ft
3 out of 5
Minimalista stílusú digitális konyhai mérleg. Hűvös kék megvilágítású kijelző.Jellemzői és funkciói: üveg mérőfelülete könnyen tisztán tartható kék megvilágítású LCD kijelző
Close

Sencor Digitális konyhai mérleg sárga

4 145 Ft
4 out of 5
Konyhai mérleg színes kivehetõ edénnyel. Ahhoz, hogy a Sencor SKS 4004 konyhai mérleg igazi segítõtárs, semmi kétség nem fér. Mindig
Close

Sencor digitális konyhai mérleg, zöld

4 195 Ft
5 out of 5
Konyhai mérleg színes, kivehető mérőtállal. Kétségbe vonhatatlan tény, hogy a Sencor SKS 4004 konyhai mérleg egy valódi segítőtárs a konyhában.

Hogyan válasszunk konyhai mérleget?

Jelenleg a piacon nagyon sok konyhai mérleg található. A dizájnjának köszönhetően már nem csak egy nélkülözhetetlen felszerelés a konyhában.

Érdekes dekorációként is szolgálhat.

A kiválasztásnál összpontosítson arra, hogy milyen a mérleg teherbírása, ami azt jelenti, hogy maximum milyen súlyt képes lemérni, tartozik-e hozzá egy tálka is, és hogy milyen anyagból készült a tálca.

Nem utolsó sorban fontos maga a mérleg súlya is.

Digitális konyhai mérlegeket manapság különféle anyagokból választhat – rozsdamentes acélból, üvegből és műanyagból.

Miért digitális és nem mechanikus konyhai mérleg?

A mechanikus konyhai mérlegeknek van egy nagy hátrányuk, mégpedig az, hogy nem tudják pontosan lemérni az alapanyagokat.

Az eltérés 20 g körül mozog, ami viszonylag sok.

Inkább ezért a digitális mérlegekre váltanak az emberek, amelyek a pontosságukon kívül mértékegységek kiválasztásával is rendelkeznek és számos egyéb hasznos funkcióval.

digitális mérlegeknek egyszerű a használata, egészen pontosan mérnek és az eltérés csak 1 g körüli.

Találkozhatunk olyanokkal is, amelyeknek a pontosságuk még magasabb.

Nem kivétel az olyan mérleg sem, amely milligramm (0,1g) pontossággal képes mérni. A digitális konyhai mérlegek tehát 20x pontosabbak, mint a mechanikusak. A hagyományos maximális teherbírásuk 3kg.

A piacon kaphatók olyan modellek is, amelyek 5 -10 kg-ig képesek mérni. A konyhai mérlegek 5 kg teherbírás felett viszont nem szükségesek a hagyományos háztartásokban.

Funkciók, amelyek megkönnyítik az életét

A modern konyhai mérlegek olyan funkciókkal vannak ellátva, mint például:

  • mérés pluszba
  • túlterhelés figyelmeztetés
  • az elemek állapotának kijelzése

Érdekes a TARA funkció is, amely lehetővé teszi, hogy nulla értéket állítson be a skálán akkor is, ha egy tárgy már van rajta.

Ez akkor hasznos, ha olyan mérleget vásárolt, amelyhez nem volt tál, valamint több összetevő egyidejű mérésére is lehetőségét ad.

Mindezek a modern funkciók, amelyek az ételek elkészítését kellemesebbé teszik vagy jelentősen megkönnyíthetik számunkra, megtalálhatók a digitális mérlegeken.

A digitális konyhai mérlegek gyakran automatikus kikapcsolási funkcióval vannak ellátva, ha épp nincsenek használva.

Ez a funkció kíméli az elemeket és hosszú élettartamot biztosít. Az gyenge elem jelző figyelmeztet az elemek cseréjének szükségességére.

E mérlegek képesek az időt is mutatni. Ez a funkció nemcsak a függőmérlegek, hanem néhány asztali mérleg esetén is megtalálható.

Ha valaha Angliából származó recepttel találkozna, akkor biztosan élni fog azzal a lehetőséggel, hogy a mértékegységet kilogrammról fontra váltja, és fordítva.

Nem kell bonyolultan átszámolnia az adatokat.

További bónusz lehet a beépített hőmérő.

Megfelelő digitális konyhai mérleg kiválasztásakor alaposan gondolja át az Ön számára fontos jellemzőket és funkciókat.

Milyen anyagot válasszon?

Manapság az alábbiak találhatók a kínálatban:

  • műanyag
  • üveg
  • rozsdamentes acél
  • króm

Mindig gondoljon arra, hogy a munkalapnak higiénikusnak és könnyen moshatónak kellene lennie, aminek ezek az anyagok megfelelnek.

További fontos igény a szagok és ízek szigetelése, ami a műanyag esetén nem mindig sikeres. E indok miatt a műanyagból készült digitális konyhai mérlegek a legolcsóbbak.

Sokkal jobb a rozsdamentes acél, ami rozsdaálló és könnyen mosható.

A rozsdamentes acélfelület lehet fényes vagy durva, mely ellenáll az ujjlenyomatoknak.

Népszerű anyag az üveg is, amely szintén nem viszi át a szagokat és az illatokat. Az üveg, mint anyag könnyen tisztítható és a dizájnja miatt vonzó is.

Ezeket a mérlegeket gyakran „slim“ vagy „ultra sim“ verzióban is gyártják – tehát nagyon véknyak, a biztonsági edzett üveg kb. 3 mm vastag. Az egész mérleg így lehet akár 14 mm magas is.

Akassza a falra a mérleget?

Akinek kisebb konyhája van és megpróbál helyet megtakarítani benne, minden bizonnyal értékelni fogja a digitális függőmérleget.

Mivel szilárdan vannak a falhoz rögzítve, nem foglalnak el értékes helyet a konyhapulton vagy bárhol máshol.

Egy ilyen mérleg rengeteg helyet takarít meg. Megtartja az összes hasznos funkciót, amellyel az asztali mérlegek is rendelkeznek.

Maximális teherbírásukat azonban kialakításuk korlátozza. Általában maximális teherbírásuk nem haladja meg a 3 kg-ot.

A diétás mérlegek segítenek a felesleges kilók ellen

diétás konyhai mérleg

Ha felesleges kilók ellen harcol vagy egészségügyi okok miatt mindig csak egy bizonyos mennyiségű ételt kell lemérnie, nagyon jól jöhet a digitális diétás mérleg.

Előnye, hogy maximálisan pontosan mér, csak 0,1 g eltéréssel.

A hátránya a kisebb teherbírás lehet, amely a legtöbb esetben nem több mint 500g.

A diétás mérlegeket a babaételek leméréséhez is lehet használni és a kis méreteinek köszönhetően utazáshoz is alkalmasak.

Néhány drágább modell esetén nem hiányzik, hogy az adott étel tápérték kiszámolása, beleértve a benne lévő cukor, zsír, rost, fehérje és koleszterin mennyiségét.

Ezeket a mért értékeket el lehet menteni és megfigyelni az energiaellátást egy bizonyos ideig.

Milyen márkát válasszunk?

Bár a konyhai mérleg egyszerű eszköz, érdemes jobb márkába fektetni.

Ez nemcsak a feldolgozás minőségét és a felhasznált anyagok magasabb minőségét garantálja, hanem az alacsonyabb eltéréseket és a hosszabb élettartamot is.

Az országunkban a Sencor konyhai mérleg a legnépszerűbb a fogyasztók körében. Sok vásárló a Tescoma konyhai mérleget is kedveli.

Rate this post
author-avatar

Azotthonom.eu szerzőről

Ez a teljes szerkesztői csapatunk. Mi kövessük a legújabb trendeket a házban, majd szolgáljuk fel cikkünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük