Hogyan válasszunk

Hogyan válasszuk ki a legjobb hajszárítót?

fekete hajszárító

Manapság nagyszámú készülék és készítmény kapható a haj kezelésére. A hajszárító az egyik legalapvetőbb ezek közül. Ezzel nem csak a hajunkat száríthatjuk meg, hanem különböző frizurákat is csinálhatunk. Akár rövid, akár hosszú haja van, az otthonából nem szabad, hogy hiányozzon egy hajszárító. Hogyan válasszuk ki a legjobb hajszárítót?

A hajszárítót 1890-ben találták fel. Bár több évtizeden keresztül különböző változásokon ment keresztül, fő szerepe ugyanaz maradt. Gyorsan, hatékonyan és károsodás nélkül megszárítani a hajat. A mai hajszárítók sokkal profibbak, mint a múltbeliek. Különféle hozzáadott funkciókat és érdekes lehetőségeket kínálnak. A választás ezért valamivel nehezebb, mint régebben. A mai cikkben azonban tanácsot adunk a megfelelő típus kiválasztásához!

Mielőtt hajszárítót vásárolna

Az elején fontos megválaszolni az alapvető kérdéseket. Ezek segítségével megtudja, milyen hajszárítóra van valóban szüksége.

fekete hajszárító és hajvasaló

 • Mire fogja használni a hajszárítót?
 • Ki fogja használni a hajszárítót?
 • Milyen gyakran fogja használni?
 • Milyen típusú az Ön haja?
 • Utazásra is vinni szeretné a hajszárítót?

Van egy katalógusunk

Close

ARIETE 8135 Gold Hair hajszárító

12 999 Ft
5 out of 5
ARIETE 8135 Gold Hair hajszárító a gyártótól ARIETE az árért 12999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

BABYLISS 5250E Utazó hajszáríró

4 869 Ft
3 out of 5
BABYLISS 5250E Utazó hajszáríró a gyártótól Babyliss az árért 4869.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Babyliss 5337PRE Hajszárító

16 999 Ft
4 out of 5
Babyliss 5337PRE Hajszárító a gyártótól Babyliss az árért 16999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Babyliss 5344E Utazó hajszárító

8 999 Ft
3 out of 5
Babyliss 5344E Utazó hajszárító a gyártótól Babyliss az árért 8999.0 Ft. További információk és fotók…
Close

BABYLISS 6604E

6 499 Ft
5 out of 5
BABYLISS 6604E a gyártótól Babyliss az árért 6499.0 Ft. További információk és fotók…
Close

Babyliss 6609E Hajszárító

9 749 Ft
4 out of 5
Babyliss 6609E Hajszárító a gyártótól Babyliss az árért 9749.0 Ft. További információk és fotók…

Amennyiben a hajszárítót csak hajszárításra fogja használni, elég lesz egy alaptípusú is különleges fúvókák nélkül. Ezzel szemben, ha különféle frizurákat akar csinálni, fontos elgondolkodni egy professzionálisabb típuson.

Attól, hogy ki fogja használni a hajszárítót, a termék súlya függ többnyire. A nőknek jobb egy könnyebb típus, a férfiaknak akár egy nehezebb is.

A teljesítmény és az energiafogyasztás attól függ, hogy milyen gyakran fogja használni a terméket. Rendszeres használathoz drágább és hatékonyabb hajszárító szükséges.

A haj típusától függően választja ki a technológiát és a melegítő típusát. Végül, ha hajszárítóval kíván utazni, akkor összecsukható típust kellene választania. Ezeket különféle módon össze lehet csukni vagy hajlítani.

Hajszárító és a legfontosabb paraméterei

A hajszárító kiválasztásakor fontos, hogy először a legfontosabb paraméterekre gondoljon, majd a másodlagosokra. Kulcsszavak segítségével kiválaszthatja a legjobb és leghatékonyabb típusokat. Ezek segítségével az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki hajszárító típusát.

A kulcsparaméterek közé a következők tartoznak:

 • teljesítmény,
 • ionizáció,
 • a melegítő típusa,
 • hőmérsékleti fokok,
 • hideg levegő,
 • vezérlőgombok,
 • súly.

Nézzük meg minden egyes kulcsparamétert együtt, és határozzuk meg, miért olyan fontos a kiválasztásban.

Teljesítmény

A kiválasztásnál az egyik legfontosabb paraméter a teljesítmény. A hajszárítónak eléggé jó teljesítménnyel kell rendelkeznie ahhoz, hogy mindre képes legyen, amire Önnek szüksége van. Ez nem csak a forró levegő biztosításáról szól.

Annak is megfelelő módon kell legyen elosztva és előállítva.

hajszárítás kefével

Minél nagyobb a teljesítménye a hajszárítónak, annál gyorsabban és jobban szárítja a hajat. Az ideális hajszárító teljesítmény legalább 1750 W. Ez az érték alkalmas mind a hosszú és sűrű hajú nők számára, mind a rövid hajú férfiak számára.

A piacon rengeteg különböző teljesítményű hajszárító található. A magasabb teljesítményűek valószínűleg drágábbak lesznek. A legjobb dolog azonban, ha az elején befektet egy drágább hajszárítóba. Idővel jobban megéri.

Ionizáció

utazó hajszárító

A második fontos paraméter az ionizáció. Az ionizálóval ellátott hajszárító nagy előny. Természetes nedvességet és fényt ad a hajnak.

Fő feladata a statikus elektromosság eltávolítása, amely miatt a haj minden irányba áll. Az ionizáció manapság a drágább típusok jellemzője.

És hogyan működik az ionizátor valójában? Nagyon egyszerűen. A hajszárító negatív töltésű ionokat használ a statikus energia csökkentéséhez.

Mindezek mellett a hajszárító szárítja és ápolja is hajat. Tehát, ha azon gondolkodik, hogy egy ionizáló-hajszárítót vásároljon-e vagy sem, akkor mindenképpen megéri ilyen típust vásárolni.

A hajszárító és a melegítő típusa

A hajszárítók leggyakrabban három anyagot használnak, mégpedig kerámiát, turmalint vagy titánt. Mindhárom anyag nagyszerű, mert úgy vannak kialakítva, hogy a hő egyenletesen és finoman áramoljon. A hajat így nem károsítja a forró levegő.

A kerámiás melegítővel ellátott hajszárító erősebb és alkalmas azok számára, akik rendszeresen használják. A turmalin segít abban, hogy több fényt kapjon a haj. A titán pedig könnyű, aminek köszönhetően az ilyen típusú hajszárítók könnyebbek, mint a többi.

Hőmérsékleti fokok

Minden hajszárítónak legalább két hőmérsékleti fokozattal kell rendelkeznie. Sok, professzionális típusnak három vagy négy is van. A hőmérsékleti fok kiválasztásával pontosan beállíthatja a levegő hőmérsékletét önmagának és a hajának.

A választásnál ne feledje, hogy a hajszárító funkciói csak akkor állíthatók be, ha azoknak több fokozata van, mint egy.

Hideg levegő

Maradjunk még hőmérsékleti fokoknál. Minden jó hajszárítónak hideg levegős opcióval is kell rendelkeznie. Gyorsan és egyszerűen meg tudja javítani az egész frizurát más termékek használata nélkül. Ezt a funkciót számos profi fodrász is használja.

A hideg levegőt egyetlen gomb aktiválja, amely általában a hőmérséklet-szabályozáson kívül található. Előnye az is, hogy olcsóbb változatok is kínálják.

Vezérlő gombok

A hajszárító kiválasztásakor figyelje a vezérlő elemeket is. Ezek úgy vannak elhelyezve, hogy használat közben könnyedén kitapogathassa és használhassa az ujjaival. Ezek nem szabad, hogy úgy legyenek elhelyezve vagy kialakítva, hogy zavarjanak hajszárítás közben.

A piacon még balkezesek vagy jobbkezesek számára fejlesztett hajszárítókat is találhat. Ez azért előny, mert a szárítás így sokkal intuitívabb.

hajszárítás hajszárítóval

Súly

A súly több paramétertől is függ.

ECG hajszárító

Ha a hajszárítót rendszeresen használja, minden egyes nap és sűrű, hosszú a haja, akkor mindenképp egy könnyebb modellt ajánlunk.

Az ilyen típus nem nehéz a kézben és egyszerűen használható.

Másrészt, a súllyal egyáltalán nem kell foglalkoznia, ha a hajszárítót csak néha és rövid ideig használja.

Mindig jobb, ha könnyebb terméket vásárol, amelynek köszönhetően nemcsak bármikor megszáríthatja a haját, de különféle frizurákat is készíthet.

Hajszárító és a másodlagos paraméterei

A másodlagos paraméterek is természetesen fontosak, amelyek segítségével a terméket saját igényei szerint választhatja ki.

A következők tartoznak ide:

 • utazóverzió,
 • fúvókák,
 • tápkábel,
 • ergonómia.

Hajszárító utazóverzióban

Rendszeresen utazik és hajszárítót is vinnie kell magával? Ebben az esetben utazómodellt kellene választania.

Két lehetőség közül választhat. Vagy olyan hájszírót, amely összecsukható vagy egy kisebb és könnyebb modellt.

Fúvókák

A fúvókák esetén lehet szó például a diffúzorról vagy koncentrátorról.

A diffúzor alapvető kiegészítő, sok hajszárítóval együtt kapható. Sokan főleg a haj dúsítására használják.

Göndör hajra vagy különféle frizurák készítésére is alkalmas.

A koncentrátor hajsimításhoz alkalmasabb, mert egy helyen koncentrálja a levegőt. Különösen jó, ha egy nagy kerek hajkefe segítségével szárítja a haját.

A fúvókák opcionális kiegészítők. Minden hajszárító mással rendelkezik. A legtöbb azonban tartalmaz diffúzort és koncentrátort.

nő hajat szárít hajszárítóval

Tápkábel

A kábelnek főleg a hossza fontos. Jó, ha a kábel legalább 2 méter hosszú.

Ez esetben a hajszárítóval messzebb is mozoghat a konnektortól. Néhány hajszárító egészen háromméteres kábelt is kínál.

Ergonómia

A vásárlás előtt gondoljon az ergonómiára.

Fogja meg a hajszárítót, és derítse ki, hogy kényelmes és kellemes-e az Ön számára. A kiválasztott modellt ugyanis sokáig fogja tartani a kezében. Jól kell ezért illeszkednie a kezébe.

Összefoglalva

Hajszárítókat manapság bárhol vásárolhat. A kiválasztásuknál viszont fontos gondolni a fő és az alap paramétereire.

Ezek segítségével kiválaszthatja a megfelelő és a legjobb típust.

Azonban nem minden drága modell kiváló minőségű. Ilyenek például a Tesco hajszárítói. Ebben az üzletben különféle modelleket vásárolhat remek áron.

Rate this post
author-avatar

Azotthonom.eu szerzőről

Ez a teljes szerkesztői csapatunk. Mi kövessük a legújabb trendeket a házban, majd szolgáljuk fel cikkünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük