Hogyan készítsük el?

Hogyan készítsünk raklapbútort? Próbálja ki ezt a pár típust!

raklapbútor

Manapság rengeteg bútorfajta létezik. Nem kell csak a szokásos anyagokra koncentrálnunk, mint a masszív, laminált vagy forgácslap. Nyugodtan lehet szó dobozokról vagy raklapokról. A raklapbútor stílusos, egyedi és azonnal megváltoztatja a helyiséget. Gondolkodik rajta?

Akár szeretne pénzt spórolni, akár valami érdekeset keres, a raklapokból készített bútor stílusos és remekül passzol minden modern helyiségbe. Az előnye főleg az egyszerű elkészítése. Otthon egyedül is elkészítheti, szakember nélkül. E típusú bútornak van még több előnye is. Hogyan készítsünk raklapbútort?

Hová passzol a raklapbútor?

Az az igazság, hogy a raklapbútor a háztartásban bármilyen helyiségbe passzol. Teheti a konyhába, gyerekszobába vagy a hálószobába is.

Ha megfelelően készíti el, stílusos dizájnnal fogja meghálálni. Tökéletesen illik mindenhova és Ön pedig olcsó, de trendi bútordarabbal dicsekedhet.

fekete raklapbútor nappali

A raklapok főleg a funkcionalitásuk és a praktikusságuk miatt kerültek be az otthonainkba. Eredetileg népszerűek voltak nyitott helyiségű lakásokban és magas mennyzetű házakban.

Utána minden helyiségben elkezdték őket használni.

A raklapok nagy változatosságot kínálnak. Lehet belőlük étkezőasztalt, dohányzóasztalt, kanapét, ágyat és még több mást készíteni. Mindenkinek alkalmas, aki valami másra vágyik.

Milyen stílusú lakásba illik?

Annak ellenére, hogy a raklapbútor minden helyiségbe passzol, nem illik minden stílushoz. Különösen jó a rusztikus és az ipari stílusú lakásokba.

Az első stílus a természettel kapcsolatos, amelyet a raklapok az anyagnak – fának köszönhetően kínálnak. A másik a funkcionalitást keresi minden egyes bútordarabban. A raklapbútor így mindkét stílushoz remek választás.

Mellőznie kellene a minimalizmust. Az ilyen helyiségben nem biztos, hogy jól jár a raklapokkal, de egy próbát megér.

Ne felejtsük el a vidéki és a skandináv stílust sem. A raklapbútor mindkettőbe tökéletesen passzol.

A raklapbútorok előnyei

raklapbútor számos előnnyel rendelkezik. Soroljuk is fel őket. A legfőbbek közé az alábbiak tartoznak:

 • alacsony költségek
 • stílusos dizájn
 • egyszerű elkészítés
 • elkészíthető otthon
 • minden helyiségbe illik
 • hosszú élettartam

A raklapok nem drágák, ezért nagyon olcsón bútort készíthet belőlük. Stílusosak és könnyű a dizájnjuk. Jól szellőznek és nem foglalnak sok helyet. Sokan lefestik a palettákat, hogy passzoljon a stílusukba.

Ezt Ön is nyugodtan megcsinálhatja. A raklapbútort pontosan az ízlése szerint tudja elkészíteni.

asztal raklapból

Hogyan készítsük el?

Az elején jó tudni, hogy milyen bútort lehet készíteni raklapokból.

Utána összpontosítunk az egyes darabokra és a módszerekre, ahogyan össze lehet őket rakni vagy elkészíteni. Az emberek raklapokból a leggyakrabban a következőket készítik:

 • dohányzóasztalt
 • étkezőasztalt
 • kanapét
 • ágyat
 • kis szigetet a konyhában
 • kerti raklapbútort
 • kiegészítőket

Láthatja, hogy van miből válogatni. Az elkészítés egyszerű. Mindehhez szüksége lesz egy pár ügyes kézre, raklapokra és pár apróságra, amelyekről megtudhat többet az egyes daraboknál.

Étkezőasztal

Érdekes bútordarabot keres a konyhába? Ebben az esetben érdeklődjön szabad raklapok iránt. Sokan meglepődnek, de ebből a darabból készíthet egy magas étkezőasztalt. Ahhoz, hogy egy asztalt tudjon elővarázsolni, szüksége lesz egy pár dologra.

Az első természetesen a raklapok. Utána válassza ki, hogy miből szeretné elkészíteni az asztal lábait.

Azok nyugodtan lehetnek fémből, fából vagy raklapokból is. Csavarok segítségével a lábakra tegyen legalább két nagy raklapot és az asztal a világon van.

Ahhoz, hogy ételt is tudjon rajta fogyasztani, szüksége lesz még egy dologra. Az pedig egy vastag üveg, amelyet az asztal tetejére kell rakni. Utána elvégezhet kisebb kiegészítéseket, mint például a viaszozás, festés vagy olajozás. Az asztal így évekig megmarad a konyhában.

Dohányzóasztal

Dohányzóasztalt raklapokból valószínűleg elég sok ember látott már. Ez egyáltalán nem meglepő. Számos nappaliban található és nagyon stílusosan néz ki. Az elkészítése még egyszerűbb, mint az étkezőasztal esetén. Ez főleg azért, mert nincs szüksége lábakra.

Elég, ha egymásra rak legalább két raklapot. Az, hogy mennyi raklapot rak egymásra, csakis Önön múlik.

Attól függ, hogy milyen magas asztalt szeretne. Utána csak elég „ápolni“ az asztalt ugyanúgy, mint az étkezőasztal esetén. Használjon viaszt, olajat vagy festéket.

Magasabb asztalt szeretne a nappaliba? Nyugodtan tegyen rá lábakat is. Ebben az esetben a folyamat ugyanolyan, mint az étkezőasztal esetén azzal a különbséggel, hogy a lábak valamennyivel alacsonyabbak lesznek.

Az asztal tetejére nyugodtan helyezzen üveget, hogy könnyen használható legyen. Sokan viszont csak úgy hagyják az asztalt. A raklapok lécei szélesek, így könnyen rátehet például egy csésze teát vagy kávét, akár tányért is.

Kanapé

Ha már elkészítette a dohányzóasztalát raklapokból, miért ne kombinálná vele a kanapét is? Az szintén nagyon könnyen elkészíthető.

Elég, ha szögek segítségével összekapcsolja az egyes raklapokat olyan alakba, amelyre szüksége van. A végső formára már csak rátesz kárpitozott matracokat, párnákat és kész is. A kanapé mérete attól függ, hogy milyen nagyra van szüksége.

Az ilyen kanapé nemcsak a nappaliba alkalmas, de a kertbe is. Kellemes pihenést nyújt kint is.

Ne felejtse el valamilyen festékkel befesteni. Válasszon klasszikus fehér színt, de választhat különféle élénk színeket is. A kanapé így azonnal feltűnő lesz.

ágy raklapokból

Ágy

Ugyanúgy, mint a dohányzóasztalok, az ágyak is nagyon népszerű darabok, ami a raklapbútorokat illeti. Stílusosak és érdekesen néznek ki. Figyelemkeltők és a hálószobát tökéletesen kiegészítik.

Az ágyak gyakran drágább dolgok, amelyeket a bútorboltban veszünk. Takarítson meg pénzt és legyen egy szebb darabja, mint a boltban.

Az ágy esetén elég, ha magasságra egy magasabb raklapot választ.

Nyugodtan használhat két raklapot is. Az ágy így magasabb lesz és jobban fog aludni. Az, hogy milyen lesz az ágy szélessége, csak Önön múlik. Ne feledjen raklapokat rakni az ágy szélére. Nélkülük az ágy befejezetlennek nézhet ki.

A minimalizmuskedvelők készíthetnek támla nélküli ágyat is. Azok, akik igazi ágyat szeretnének, készíthetnek egy támlát raklapok segítségével. Azokat rögzíteni tell szögekkel és csavarokkal az egész ágyhoz.

Kerti raklapbútor

A kanapén kívül léteznek más kerti raklapbútorok is. Ez például a mini kert raklapokból. Tehet beléjük egyszerűen fűszernövényeket vagy más növényeket cserepekben.

A legnépszerűbb viszont a valamilyen fajta ülőhely, amit egyszerűen, gyorsan és főleg alacsony áron elkészíthet otthon.

dohányzóasztal raklapból

Kiegészítők raklapokból

Tudta, hogy háztartási kiegészítőket is készíthet raklapokból? Pontosan. A konyhába készíthet egy csészetartót.

Elég lesz hozzá csak egy kisebb darab egy raklapból. Arra utána rögzítsen kis horgokat. Ezt az egészet utána tegye a falra. Ilyen segédeszközt az előszobában is fel tud használni. Akaszthat rá kabátokat vagy kalapokat.

A nappaliba készíthet könyvtartót vagy hátteret a TV mögé. Egyszerűen egy raklapdarabot rögzítsen a falra. Végül, kipróbálhat egy csillárt is raklapokból. Az utolsó kiegészítőknél viszont nehezebb munkáról van szó. Ilyen darabokat boltban is lehet venni.

Összefoglalva

A raklapbútor stílusos és újkori. A beltérbe érdekes hangulatot vihet és felkeltheti a figyelmet. Otthon is elkészíthető és pontosan az ízlése szerint. Ne féljen lefesteni vagy viasszal bekenni.

Rate this post
author-avatar

Azotthonom.eu szerzőről

Ez a teljes szerkesztői csapatunk. Mi kövessük a legújabb trendeket a házban, majd szolgáljuk fel cikkünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük