Hogyan válasszunk

Kutyanevek – ez az 1000 leggyakrabban használt név!

corgi kutyanevek

Azt mondják, a fantáziának nincs határa. Ezt biztos ismeri.

A kreativitás és a képzelőerő helyén való bizonyos tevékenységekhez. Ez a szabály azonban egyáltalán nem érvényes a kutyája névválasztására.

Ezért jobb, ha követi tanácsainkat, hogy a legjobba kutyanevet válassza ki a kutyabarátjának!

Válasszon megfelelő nevet kutyájának

Már közeledik az a pillanat, amikor hazahoz egy új négylábú családtagot?

Akkor remek szórakozás vár a családra, melynek során bolondozhatnak, és egyben kiválaszthatja kedvencének az ideális új nevet.

Ez azonban egyáltalán nem egyszerű dolog, ezért válasszon körültekintően, és tekintse meg tippjeinket a kutyanevekhez.

Néhány alapvető szabály

A kedvence nevének kiválasztása Önön múlik. Így van, mindegy, milyen nevet választ, ez csakis Önön múlik.

Bár nem akarjuk elvenni kutyája névválasztásának képzeletbeli szabadságát, mégis bemutatunk néhány alapvető szabályt, amelyeket érdemes betartani a választás során.

Ha betartja őket, nemcsak eredeti kutyanevet adhat új családtagjának, hanem garanciát is kaphat arra, hogy később sem fogja megbánni a választását.

 • A név legfeljebb 2 szótagból állhat. Nincs kétségünk afelől, hogy kutyája zseni, vagy legalábbis átlagon felüli intelligens. Ha azonban rá szeretne majd szólni a parkban, a Boldizsár nevet nagyon nehéz lesz kiabálnia. Inkább próbáljon meg valami rövidebbet.
 • S, K vagy C betűk. Ezek a legjellegzetesebb hangok a kutyák számára, amelyeket a szánkkal és a hangszálainkkal kiadhatunk. Ezért, ha egy kutya megkapja a Szultán vagy Cézár nevet, és szól neki, azonnal felkelti a figyelmét. Egyes források szerint az R betűt tartalmazó nevek is megfelelőek, ezért a névválasztásnál próbáljon meg néhányat használni az általunk javasolt betűk közül.
 • Magánhangzóra végződő név. Ha ezt a három szabályt kombinálod, ez lesz a legideálisabb név a kutya számára. Ha hangosan ki akarja kiabálni a kutyája nevét, egy magánhangzó a végén segít.
 • Egy trükk nevének megfelelően. Ha a jövőben egy speciális parancsot szeretne megtanítani a kutyának, válasszon olyan nevet, amely a lehető legjobban rímel erre a parancsra.

kutyanevek

Folytatjuk

 • Kerülje a gyakran használt neveket. Ezt a szabály viszont nem kötelező betartani. Ha Rexnek hívja a kutyáját, lehet, hogy még három idegen kutya fut oda Önhöz. Látja, hogy egy túlságosan gyakori név kiválasztása gondot okozhat? Az eredeti név azért is fontos, hogy kutyája tudja, kihez kell futnia.
 • Időtlenség. Az időtlenség nem csak a zenében és a művészetben értékes. Egy Rambo névre elnevezett chihuahua vicces pár volt egy évtizeddel korábban. Ezt tartsa szem előtt, amikor nevet választ kutyájának, hogy később ne kelljen megbánnia. Ezek az alapvető szabályok pontosan erről szólnak.
 • Vegye figyelembe a kutya megjelenését és kinézetét. Meg kell próbálnia egy megkülönböztető nevet is rendelni kutyája megjelenéséhez, amely megfelel neki. Az is jó, ha a kutyának fajta szerint választunk nevet. Egy Picúr nevű németjuhász és egy Brutus nevű chihuahua elsőre talán viccesen hangzik, de nem alkalmas kutya megjelenésére. Próbáljon ránézni a kutyára, és intuitív módon válassza ki a neki legmegfelelőbb nevet. Biztosan kitalál valami találó és kifejező dolgot.

Még egy tanács. Miután kiválasztotta a kívánt nevet, próbálja ki kutyáján.

Próbálja ki, hogy reagál-e rá. Ha egy hét elteltével egyáltalán nem reagál a nevére, próbáljon meg egy másikat választani neki.

Ez az egyetlen eset, amikor megengedett a kutya nevének megváltoztatása.

Minden más esetben nem szabad. Az ideális helyzet az, ha a kutyának még korai életkora óta ugyanaz a neve.

francia bulldog

Néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartani a névválasztáskor

Fentebb összefoglaltuk, mit kell tennie, amikor nevet választ kutyájának.

Itt az ideje, hogy megemlítsük azokat a dolgokat, amelyeket inkább ne csináljon:

 • Ne használjon olyan nevet a kutyának, amely még normál hangon is parancsként hangzik.
 • Akár kanja, akár szukája van, ne adjon kutyájának olyan nevet, amely mások számára kínosnak vagy sértőnek tűnhet. Ne feledje, hogy kutyájával kimegy majd az emberek közé, társaságba vagy az állatorvoshoz. Mindig konzervatívabb neveket válasszunk.
 • Ne adjon kutyájának egy családtagja nevét. Ez a döntés viszonylag kínos helyzetekhez vezethet. Nem mindenki találhat viccesnek egy ilyen nevet, és ennek eredményeként extrém esetben tönkreteheti a családi kapcsolatait. De ha egy család tele van humoros emberekkel, akkor hajrá. Nem állítjuk meg.
 • Ügyeljen arra, hogy ne változtassa meg a kutya nevét élete során. Csak összezavarná őt. Kölyökkutyánál válasszon olyan nevet, amely felnőttként is megmarad. Gondolja át kétszer is ezért, hogy a Morzsi vagy Picúrka névvel fog-e hozzászólni egy felnőtt nyolcvan kilogrammos kutyához. Az egyetlen kivétel az, amelyet a kutyanévválasztás alapvető szabályairól szóló következtetésben említettünk.

Hol lehet ihletet meríteni egy kutya nevéhez?

Az általános és alapvető tanácsok már megvannak, most kezdhetjük a konkrétabb szabályokkal. Kezdjük azzal a helyzettel, hogy a kutyának már van neve.

Mindegy, hogy menhelyről hozza a négylábú “társát”, vagy származási papírokkal, híres törzskönyvvel rendelkező kutyát, mindkettőnél lehetősége van kiválasztani egy nevet, amivel elégedett lesz Ön és kutyája is.

Ne feledje, hogy még sok éven át így fogja hívni őt. Tehát ez egy olyan feladat, amelyet nagyon komolyan kell vennie.

Lehet, hogy az új társa már egy hivatalos névvel fog érkezni a tenyésztőtől, amely benne lesz a papírjaiban. Lehet, hogy ez a név nem is fog illeni hozzá. Semmi baj, megváltoztathatja, és talán ez a név segít egy kicsit előre menni.

Például az Adriana nevet átnevezheti otthon Adyra és hasonlókra. A meglévő névből származékszavakkal egyszerűbb alternatívát jelentenek egy teljesen új név kitalálásával szemben.

Az esetben, ha olyan kutyája van, akinek még nincs neve, különböző helyeken kereshet ihletet. Megnézheti például a következőket:

 • Kutyanaptár – minden napra talál legalább egy, a kutyához illő nevet a naptárban, így nincs más dolga, mint választani.
 • Film- és sorozathősök – van kedvenc karaktere a Star Warsból vagy például a Trónok harcából? Akkor ne habozzon, és nevezze el kedvencét róluk.
 • Színtípus – a kutyája fekete, mint a szén vagy fehér, mint a hó? A bunda színe szerint is remek nevet választhatsz, pl. Ördög, Pehely, stb.

Hangsúlyozzuk, hogy a kutyatárs névválasztása a parancsok, az engedelmesség vagy akár a higiénés szokások kiképzése szempontjából is fontos.

Minden fejlettebb képzés lehetetlen lesz, ha kutyája nem hallgat a nevére.

pomeranian kutyanevek

2000 legjobb kutyanév

Hogyan tanítsuk meg a kutyát, hogy hallgasson az új névre?

Abban a pillanatban, amikor hazahoz egy kiskutyát vagy egy társat a menhelyről, az elejétől kezdve az új nevén kell hozzászólni.

Ne feledje, hogy élete végéig így fog szólítani hozzá. Ha az első naptól kezdve Rexnek hívja a kutyáját, akkor a Gombóc névre szinte biztos, hogy nem fog reagálni.

Az új név megtanulásának jó módja a szemkontaktus. Hívja magához a kutyusát az új nevén, és amikor a szemébe néz, jutalmazza meg.

Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg meg nem alakul egy kondicionált reflex, amely szemkontaktust eredményez kutyájával, amikor nevén szólítja.

eredeti kutyanevek

A kutya kényelmes környezetben hozzászokik a névhez

Ha még csak most dönt egy kiskutya nevéről, akkor valószínűleg már úgy döntött, hogy új taggal bővíti háztartását.

Mielőtt elkezdené a névválasztást a legújabb négylábú családtagnak, győződjön meg arról, hogy kutyája jól érzi magát, és meg tudja szokni az új környezetet.

Ahogy fokozatosan elnyeri a bizalmát, jobban fog élni az új névvel.

A kezdéshez a következőkre lesz szüksége:

 • Két tál – víznek és ételnek. Akár műanyag, akár rozsdamentes acél tálkát választunk, mindenképpen csúszásmentes aljúak legyenek. Használatuk sokkal kényelmesebb lesz a kutyának.
 • Megfelelő ágy (kutyaágy) a kutya méretének megfelelően. Választását mindig a kutya fajtájához és méretéhez kell igazítania. Számos cikk született már a megfelelő fekhely kiválasztásáról egy kutyának, amelyeket megtalálhat az interneten.
 • Minőségi eledel kölyökkutyáknak. Bármilyen fajtájú aktív és növekvő kölyökkutya fejlődéséhez pontosan meghatározott és kiegyensúlyozott fehérje-, zsír-, szénhidrát-, vitamin- és ásványianyag-szintre van szüksége. Ezért csak a legjobb minőséget szabad biztosítania, amelyre számíthat.
 • Játékok a kutya méretének és természetének megfelelően. Különösen ügyeljen a kisebb darabokra, amelyeket a kölyökkutya lenyelhet. Ne feledje továbbá, hogy nem minden fajta tekinti szórakoztatónak a labdázást. Tanulmányozza egy kicsit a kölyökkutya fajtáját, és ennek megfelelően alakítsa át a játékok kiválasztását.
 • Póráz és nyakörv. Eleinte egyiket sem fogja sokat használni, de a kutyusnak meg kell szoknia a nyakörvet az első séta előtt.
Rate this post
author-avatar

Azotthonom.eu szerzőről

Ez a teljes szerkesztői csapatunk. Mi kövessük a legújabb trendeket a házban, majd szolgáljuk fel cikkünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük