Hogyan válasszunk

Fürdőszobai kiegészítők – hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Fürdőszobai kiegészítők

“Tisztaság fél egészség”, gyermekkorunk óta hallgatjuk ezt, ezért ez a mondat már az eszünkbe véstük. A higiénia az életünk napi és rendszeres része. Azonban már régóta nem igaz, hogy a fürdőben töltött idő elsősorban a mosás célja miatt van.

A munka, iskola, stressz, sokoldalúság hatására az emberek elfáradnak. Ezért sokszor pihenés miatt töltünk időt a fürdőszobánkban. A nők közel fele naponta több mint egy órát tölt a fürdőszobában. És ez egy jó ok arra, hogy figyelmet szenteljünk a helyiség kinézetére. Hogy a fürdőszobában töltött időt még kellemesebben, ügyesebben és kényelmesebben is töltsük, jó érzéssel jöjjünk ki onnan és még jobbal térjünk vissza.

A következő sorokban a WC és  fürdőszobai kiegészítőkre(odkaz) összpontosítunk, de először is tisztáznunk kell, hogy mi tartozik ehhez a szegmenshez.

Ahogy maga a szó is sugallja, a kiegészítők egészítik ki a fürdőszobát és egyfajta segítők is egyben. Legmagasabb fokú funkcionalitásuknak köszönhetően minden háztartás állandó és nélkülözhetetlen részévé váltak.

Tekintsük át a választékot


A kiegészítőkből(odkaz) rengeteg van, és ha éppen a fürdőszobáját rendezi be, nézze meg, mire figyeljen oda.

Elsősorban így oszthatjuk be őket:

Álló tartozékok

Ide tartozik minden, ami szabadon áll a földön vagy a bútorokon található, ezek mozgatható tartozékok.

A fürdőszobában ezek pl. a szemeteskosarak, szennyeskosár, padlópolcok, fogkefetartó, szappantartó, szappanadagoló és hasonlók. A WC-ben pedig pl. a WC-papírtartó vagy a toalett kefe.

Fali kiegészítők (kiegészítők, amelyeknél nem/szükséges a fúrás)

Ezek közé tartoznak  az akasztók, tükrök, fali polcok, poharak, fogantyúk, fogkefetartó, szappantartó, szappanadagoló, törülközőtartó.

Padló kiegészítők

Minden fajta fürdőszobai szőnyeg és kádkilépő.

Egyebek

Ez többé-kevésbé magába foglalja az olyan termékeket, amelyeknek nincs konkrét céljuk, például  vázák, gyertyák, virágok, lámpák, gyertyatartók.

Kiegészítőket választunk. Hogyan?


A legfontosabb az olyan tényezők átértékelése, mint például:

Tér

Különálló a fürdőszoba vagy egyben van a WC-vel?

 Tágas? Kicsi? Szűk? Nagyvonalú? Mindez befolyásolja a megfelelő és hatékony tartozékok későbbi kiválasztását.

Miután ezeket a részeket átvettük, megnyílik előttünk az ajtó a következő lépésekhez.

Szín

Jelenleg a természetes árnyalatok és természetesen a halhatatlan fehér uralják a designt. Ebben az esetben szabad keze van, és éppen a kiegészítők színezik majd ki a helyiséget.

Maguk az lakberendezők(odkaz) ajánljak inkább „megtörni” a helyet a színes kiegészítőkkel, míg a csempe színe időtlen marad.

Dizájn és stílus

 Vintage, szigorú pontos vonalak, fa, rusztikus dizájn. Amilyen stílusú a fürdőszoba – olyan stílusúak kell, hogy maradjanak a tartozékok is.

Túl sok különbség esetén helyénvaló szakértő segítségét kérni, hogy az újra kombinált tervezetnek ne ellenkező hatása legyen.

Költségvetés

Néhány eurótól egész végtelen árról beszélünk, mivel a luxus fürdőszobai kiegészítők gyakran motiválják a világszínvonalú tervezőket, és az árak is több tízezer euróra kerekednek.

De itt inkább egy műalkotásról beszélünk, nem pedig egyszerű háztartási felszerelésről.

A jó hír az, hogy kis pénzért is lehet nagyot mutatni. Erről bővebben a Tippek és trükkök szakaszban.

Fürdőszobai kiegészítők – Tippek és trükkök


Nézzük meg, hogyan lehet egyszerűsíteni a munkát a megfelelő kiegészítők kiválasztásánál. A helyes irány megtalálása a következő lépések végrehajtásával történik, amelyeket feltétlenül érdemes figyelembe venni:

A kevesebb általában mindig több


Ez különösen igaz a kisebb méretű fürdőszobákra.  Néhány kiegészítő kihagyhatatlan, de szükséges a kört csak ezekre a tartozékokra szűkíteni.

A szükségtelen túlpakolás még inkább szemmelláthatóan kicsinyíti a helyiséget, és rendezetlen hatást vált ki. Ugyanez érvényes a színes kérdésre is. Ideális esetben válasszon egy színt és tartsa magát ahhoz.

Ami lóghat, akasszuk fel


Nagyon jól alkalmazható, különösen akkor, ha időt szeretne spórolni a takarításnál.

Minél kevesebb dolog van a padlón, annál kevesebb dolga van az emelgetéssel és ezt kétségtelenül értékelni fogja.

Close

Barna doboz

2 445 Ft
3 out of 5
 Doboz modern kivitelben, barna színben. Tökéletes kiegészítő minden fürdőszobába. Ugyanilyen kivitelben vásárolhat még szappantartót, folyékony szappan adagolót, fogkefetartót és
Close

Bézs doboz

2 345 Ft
4 out of 5
Doboz modern kivitelben, bézs színben. Tökéletes kiegészítő minden fürdőszobába. Ugyanilyen kivitelben vásárolhat még szappantartót, folyékony szappan adagolót, fogkefetartót és WC
Close

Compactor fedeles doboz vattakorongokra és pálcikákra

2 195 Ft
4 out of 5
 A kozmetikai vattakorongok és pálcikák, amelyek alapvető használati tárgyak, különösen a smink eltávolításakor, jó, ha mindig kéznél vannak. Ebben
Close

Compactor szappantartó Bestlock rendszerrel

3 795 Ft
4 out of 5
 Gyönyörű a csempéje, és nem akarja kockáztatni, hogy fúróval vagy ragasztóval megsértse a felületét? Vagy bérelt otthonban él és
Close

Concrete fürdőszobai szett, 4 db-os

3 595 Ft
3 out of 5
Elegáns készlet szappanadagolóval, kefetartó állvánnyal, tartóval és szappantartóval, amely minden fürdőszobát egy gyönyörű, dizájnos hellyé tesz. A beton dekoráció nagyon
Close

Dolomite WC szett, bézs színű

3 695 Ft
3 out of 5
Porcelán WC szett elegáns kivitelezésben – nélkülözhetetlen és stílusos kiegészítő minden illemhelyen. A szettet kombinálhatja az azonos Dolomite kollekció fürdőszoba
Close

Dolomite WC szett, fekete

3 695 Ft
5 out of 5
Porcelán WC szett elegáns kivitelezésben – nélkülözhetetlen és stílusos kiegészítő minden illemhelyen. A szettet kombinálhatja az azonos Dolomite kollekció fürdőszoba
Close

Fala műanyag szék, 30 x 20 x 21 cm, sárga

2 545 Ft
5 out of 5
 Ez a praktikus műanyag szék otthon, a műhelyben és a kertben egyaránt megtalálja a helyét. Használhatja a nyaralás során
Close

Fala Oval Chrom WC-papír tartó borítással, 17 x 9,5 x 7 cm

5 395 Ft
5 out of 5
 Praktikus és elegáns WC-papír tartó, amely csavarokkal és tiplikkel rögzíthető a falra. Ez a funkcionális kiegészítő biztosítja a fürdőszoba

 

Vásároljon készleteket


Egy egyszerű módja annak, hogy  kompatibilitást és koherenciát érjünk el a kiegészítők összehangolásában. Az ilyen fürdőszobai készletek bárhol kaphatók és épp erre van szüksége.

Az előny továbbá az alacsonyabb ár, az egyes darabok egyedi vásárlása helyett.

Ide tartoznak a szappantartók, poharak és fogkefetartók kombinációi, valamint WC-kefetartó toalettpapír-tartóval.

Helytakarékosság


Ez ismét a kisebb fürdőszobákra vonatkozik, de még egy tágas helyiségben sem kell pazarolni a helyet. Figyeljen oda a tartozékok méretére. Például egy minimalista szemétkosár teljesen elég a fürdőszobába.

Takarítson meg pénzt


Az olcsó fürdőszobai tartozékok vásárlása azok számára fontos, akik korlátozott költségvetéssel rendelkeznek, és mégis szeretnének egy kényelmesebb és praktikusabb fürdőszobát.

 A dizájnos és trendi daraboknak nem kell drágának lenniük. A piacon már talál műanyag kiegészítőket, amelyek fa, kő, porcelán vagy egyéb luxus anyag imitációi.

Ezek gyakran sokkal ellenállóbbak.

 

Egy másik tipp a spóroláshoz a befektetés az időtlen és minőségi darabokba. Természetes színek, anyagok, egyszerű formák.

Mindezek már évek óta meghatározók, és halhatatlanok. Tehát néhány évvel előre nem kell gondolnia további kiadásokra.

 Válasszon egyszerű tartozékokat


Senki sem akar a háztartása rabszolgája lenni, ezért a kiegészítőket odkaz észszerűen és kiszámíthatóan kell kiválasztani.

Legyenek könnyen karbantarthatónak és tartós anyagokból készüljenek.

 Fontos vigyázni például a fémeket imitáló műanyagokra, amelyek több polírozás után nagyon oxidálódnak. Ugyanígy a padlószőnyegekre, amelyek a nem megfelelő anyag miatt nem moshatók mosógépben.

Cél nélküli kiegészítők, amelyeket imádunk


Amint azt korábban említettük, a fürdőszoba egy relaxációs szoba is egyaránt, és a tökéletes kikapcsolódáshoz jó, ha megszerzi azokat a tartozékokat, amelyek azt támogatják.

Ezek közé tartoznak például a gyertyák odkaz, lámpák, üvegvázák odkaz, élő vagy szárított virágok.

Mindez mérsékelt arányban, és a választás érzetével a fürdőszobáját oázissá varázsolja, amely elválasztja Önt a forgalmas világtól.

 

Első pillantásra a fürdőszobai kiegészítőknek nincs nagy jelentősége, ám de éppen azok varázsolják otthonainkat meleg, kényelmes hellyé. Képzeljünk el egy illatos, szárított levendulát egy fonott kosárban vagy egy fehér fából készült polcot, amely antik bútorok patinájával rendelkezik.

 Ez a vintage stílus biztosan egyesíti az egész teret, és létre hoz egy otthonos és nyugodt légkört, amely nem hiányozhat egyetlen fürdőszobában sem.

4.2/5 - (4 votes)
author-avatar

Azotthonom.eu szerzőről

Ez a teljes szerkesztői csapatunk. Mi kövessük a legújabb trendeket a házban, majd szolgáljuk fel cikkünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük